Een buitenkeuken plaatsen hoe doe je dat?

Wanneer je een buitenkeuken op maat aanschaft voor in jouw tuin is het belangrijk om te kijken hoe je de buitenkeuken in je tuin gaat plaatsen. Belangrijk is het om op een aantal belangrijke punten te letten zodat jouw buitenkeuken langer meegaat.

Een van de punten waar je op moet letten is de vloer die onder je buitenkeuken zit. De vloer vormt namelijk de basis van je buitenkeuken, belangrijk is het om een waterpas horizontale vloer te plaatsen. Buitenkeukens worden altijd afgesteld, maar wanneer de ondervloer vlak geplaatst is zal dit uiteindelijk het beste resultaat geven.

Naast dat de vloer vlak moet zijn is het materiaal van de vloer niet onbelangrijk. Het beste is om een harde, gladde vloer te plaatsen zoals beton of tegels. Wanneer er gekozen wordt voor een houten vloer zal dit veel eerder vlekken geven, maar heeft daarnaast ook veel meer onderhoud nodig.

Ook kan je ervoor kiezen om je buitenkeuken onder een veranda of overkapping te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat door de weersveranderingen de buitenkeuken minder snel zal worden aangetast en heb je uiteindelijk minder onderhoud aan de buitenkeuken nodig. Daarnaast als er dan weer een typische Nederlandse regenbui is kan je ook gewoon onder de veranda buiten koken.

Wanneer het wat donkerder buiten wordt wil je eigenlijk nog even buiten nagenieten van een heerlijk etentje of wat later op de avond koken. Dit kan je doen wanneer er verlichting wordt geplaatst. Als een buitenkeuken onder een veranda is geplaatst zal er vaak hier al verlichting in verwerkt zijn, maar wanneer dit niet zo is is het belangrijk om hier verlichting bij te plaatsen. Zo kan je altijd genieten van je buitenkeuken ook al is het donker.

Wil je nog meer tips over een buitenkeuken op maat of kom je er niet helemaal aan uit? Kijk dan eens op de site van Barts Food Factory.