Barbecue

Ik verlang al weer naar de zomer. Lekker met het gezin naar onze stacaravan in Voorthuizen. Heerlijk genieten in de weekenden en schoolvakanties. Overdag lekker wat met onze kinderen doen of lekker in de tuin aan de slag. ’s Avonds dan als beloning lekker barbecueën. Is toch wel een werelduitvinding een barbecue. Lekker in de openlucht vlees bereiden en deze dan onder genot van een lekker drankje nuttigen in de zon. Heerlijke sauzen erbij en stokbrood. Als ik er aan denk, krijg ik al weer zin. Laat de zomer maar komen.

Veel mensen kopen kant-en-klare shaslicks, maar mijn voorkeur heeft het toch om zelf het vlees, uien, champignons en paprika te snijden en vlak voor het daadwerkelijke barbecueën te maken. De smaak is in mijn optiek dan veel lekkerder. Vind het ook heerlijk om bijvoorbeeld kipfilet ’s ochtends te snijden en dan in marinade te doen. De marinade kan dan lekker flink wat uren in het vlees trekken. Het water loopt mij nu al in de mond. In de winter kijk ik ook altijd naar nieuwe ideeën/ recepten voor barbecueën. Vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

Vorige zomer kwam ik er achter dat er voor het schoonmaken van de barbecue diverse makkelijke attributen zijn. Voorheen gebruikte ik een schuurspons en keukenrol, maar in vergelijking met spullen die ik nu gebruik, was dat een heel karwei. Heb bijvoorbeeld een 3-zijdige schoonmaakborstel aangeschaft. Is heel makkelijk in gebruik. Zit in handvat aan. Dit maakt het prettig om mee te werken en de barbecue is heel snel weer schoon.

Wij zijn ook enorm blij met hoes voor de barbecue die wij hebben aangeschaft. Nu kan de barbecue gewoon buiten in de tuin blijven staan en hebben wij weer meer bergruimte in ons tuinhuisje.

Laat de zomer maar komen!!!